Empoweren

“If you listen to a lot of old funk records, the drums are really small. But you don’t perceive it like that because the groove is so heavy.”Lenny Kravitz

Ik beschouw leiderschap als de kunst van het cocreëren. Om cocreatie mogelijk te maken dien je als leidinggevende je teamleden te empoweren: de mensen om je heen in hun kracht zetten zodat ze het beste van zichzelf kunnen laten zien. Geef je ze de juiste informatie en bevoegdheden die hun werk makkelijk maken? Voelen ze zich door jou uitgenodigd om hun professionaliteit te tonen? Geef je ze de ruimte om zich te ontwikkelen?

In mijn workshop over drums & leiderschap leg ik uit dat drummen in een band alles met empoweren te maken heeft. Ik heb vanaf mijn 10e bijna 8 jaar slagwerkles genomen. In de lessen ging het over het aanleren van technieken, muziekstijlen en van bladmuziek spelen. Technieken zijn waardevol om als drummer een goede basis te ontwikkelen en om je eigen spel te verrijken. Toen ik op 15-jarige leeftijd voor het eerst in een band ging spelen, leerde ik snel het belang van mijn rol: functioneel drummen. Dit betekent het neerleggen van een goede basis voor de andere muzikanten, zodat zij houvast ervaren en ze zich maximaal kunnen storten op hun bijdrage in een nummer. Voor mij betekent dit ook dat je als drummer niet teveel noten moet spelen of teveel spectaculaire hoogstandjes moet laten zien. Je leidt door te volgen en door ruimte te geven in plaats van zelf veel ruimte in te nemen:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s