Teamwork starts with an i

Basketbal-legende Michael Jordan zei het: “there is no I in team”. Hij heeft natuurlijk helemaal gelijk, want voor succesvol teamwerk gaat het teambelang voor het eigen belang van elk teamlid.

Teamwerk start natuurlijk wél met de ‘ik’. Effectieve teams bestaan uit ondernemende teamleden. Professionals die eigenaarschap nemen voor hun rol en inspanningen voor het team en het teamresultaat.

Wat belemmert een teamlid om werkelijk eigenaarschap te tonen voor de gestelde doelen? Wat als voor voor hem de doelen niet duidelijk zijn of als niet helder is welke rol en bijdrage exact van hem wordt verwacht? Wat doet een teamlid dan?

Ondanks dat teamleden deze vragen kunnen hebben, is het niet vanzelfsprekend of ze deze in het team of met hun teamleider bespreekbaar maken. Tijdens een sessie met een managementteam liet een leidinggevende het volgende filmpje zien. Zijn boodschap  was dat je ervoor kunt kiezen om door te gaan met aanmodderen of dat je kunt onderzoeken wat er zou moeten veranderen en je vervolgens bij jezelf begint. Een filmpje dat de leidinggevenden inspireerde om als team en als teamlid eigenaarschap te nemen voor de samenwerkingskwesties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s